UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біля Джанкою чути вибухи, населення евакуйовують

На околиці міста видно чорний дим.

У Джанкойському районі Криму вранці пролунала низка гучних хлопків, а пізніше з різних точок було видно чорний дим.

Як пише видання Кримінформ, за попередньою інформацією, вибух стався в районі села Майське поблизу Джанкоя.

Згодом видання з посиланням на місцевих жителів повідомило про пожежу на території трансформаторної підстанції. Однак офіційної інформації наразі немає.

Окупаційний голова Криму Сергій Аксьонов повідомив, що виїхав у село травневе до Джанкойського району, але про причину події не повідомив.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у свою чергу написав у Facebook, що на території тимчасово окупованого Криму було «влучне потрапляння по військовій частині орків у селищі Qalay (нині Азовське) Джанкойського району. Вибухи лунають протягом години...»

Пізніше він додав, що було потрапляння до сховища боєприпасів, а звуки від вибухів далеко прокочуються степом.

Також про ймовірність вибухів на російському складі боєприпасів повідомляють інші Telegram-канали.

Пізніше «Кримінформ» додав, що у Джанкойському районі сьогодні вранці сталося одразу дві події: пожежа на трансформаторній підстанції в Джанкої та детонація на складі боєприпасів у селищі Майське. Останнє виданню підтвердили в екстрених службах Криму.

Як повідомляє Telegram-канал Baza, місце вибуху вже оточили, а рятувальники евакуювали мешканців найближчих сіл.

Російська влада подію так і не прокоментувала, а російське агентство "РИА Новости" стверджує, що горить трансформаторна підстанція в селі Майське.

Читайте також: Крим після «бавовни» в Новофедерівці: порожні пляжі та санаторії

Нагадаємо, що 9 серпня на аеродромі «Саки» в кримській Новофедорівці пролунала серія вибухів, внаслідок чого було зруйновано військову техніку ворога та його склади з боєприпасами. 

Інститут вивчення війни пояснював, чому росіянам не вигідно визнавати, що аеродром підірвали ЗСУ, а зручніше говорити про самодетонацію.