UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білий дім може попросити нафтогазову промисловість США підтримати українську енергетику – Reuters

Для цього скликається зустріч з керівниками нафтогазового сектору.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена планує провести онлайн-зустріч з керівниками нафтової та газової промисловості держави, щоб обговорити можливості підтримки енергетичної інфраструктури України з боку США на тлі нових ракетних ударів російських окупантів. Зустріч скликається на четвер, 8 грудня, пише Reuters після ознайомлення з відповідним листом.

«Українські енергетичні потужності піддаються агресивним атакам, які є спробою (росіян – ред.) скористатися найнижчими зимовими температурами і найсуворішими погодними умовами. Разом ми можемо допомогти посилити стійкість України», – написав заступник міністра енергетики Штатів Девід Турк у листі до керівництва нафтогазової сфери.

Читайте також: У Білому домі прокоментували чергові ракетні атаки території України з боку РФ

Як зазначається, засідання організовує Управління кібербезпеки, енергетичної безпеки та реагування на надзвичайні ситуації. До зустрічі можуть долучитися й члени Координаційної ради нафтогазового сектору, що включає 26 асоціацій.

«Ця зустріч є частиною постійної, проактивної взаємодії Міністерства енергетики з промисловістю з метою підтвердження того, що вона готова забезпечувати стабільне та надійне енергопостачання для своїх клієнтів всередині держави, одночасно вивчаючи сфери співпраці для підтримки наших партнерів за кордоном», – додала пресслужба Міненерго США в коментарі Reuters.

Раніше Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк заявила, що доки Росія позбавлятиме українців електроенергії та тепла, її держава надаватиме протиповітряний захист від посилених атак загарбників.