UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бійці ЗСУ навчаються на військових кораблях у Великій Британії. ФОТО

Ця програма посилення ВМС ЗСУ була затверджена ще рік тому

© ВМС ЗС України / Facebook
© ВМС ЗС України / Facebook
© ВМС ЗС України / Facebook
© ВМС ЗС України / Facebook
© ВМС ЗС України / Facebook
© ВМС ЗС України / Facebook
© ВМС ЗС України / Facebook
© ВМС ЗС України / Facebook

Українські моряки та морська піхота проходять навчання на військових кораблях Королівського флоту Великої Британії. Про це повідомила пресслужба Військово-морських сил ЗСУ.

З травня українські військові повними екіпажами тренуються на кораблях протимінної оборони класу «Сендаун». Їх навчали експлуатації гідроакустичних систем, інженерного забезпечення, навігації та боротьби з пошкодженнями. Вони обмінюються знаннями з екіпажами Королівського флоту та проходять оперативну підготовкою на морі. Навчання відвідали заступник міністра оборони Володимир Гаврилов і міністр Збройних Сил Великої Британії Джеймс Хіппі. 

Міністр збройних сил Джеймс Гіппі зазначив: «Інтенсивність, з якою тренуються українські солдати та моряки гідна захоплення. Вони працюють з наполегливістю. Проводити навчання, яке відповідає цій інтенсивності та зосередженості, непросто. Королівський флот і британська армія працюють багато годин і використовують увесь свій оперативний досвід, щоб переконатися, що їхні нові українські друзі повернуться до битви з найкращими шансами на перемогу».

Читайте також: Військові ЗСУ у Великій Британії опановують гаубиці L118 та ракетну систему M270. ВІДЕО

«Я побачив братерство українських та британських воїнів, які разом працюють над досягненням спільної мети – зміцнення боєздатності української армії. Ми дуже вдячні уряду та народу Сполученого Королівства за їхній неоціненний внесок в успіх України у відсічі російським агресорам», – сказав заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов.

Ці навчання тривають у межах програми щодо посилення ВМС України, затвердженої ще рік тому.

Читайте також: Я стану для України найкращим другом і продовжу справу Джонсона — Трасс

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великої Британії ще навесні запропонував навчити до 10 000 українських військовослужбовців кожні 120 днів працювати на сучасному обладнанні стандартів НАТО. Ці навчання активно тривають і вже навіть відбулась ротація бійців.