UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бійці бригади "Едельвейс" знищили російський комплекс РЕБ "Борисоглєбськ-2"

Вперше випадок ліквідації цієї установки було задокументовано у жовтні 2023-го.

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин розповів, що бійці 10-ї ОГШБр "Едельвейс" з допомогою FPV-дрона східніше Покровська Донецької області ліквідували російський багатофункціональний комплекс радіоелектронної боротьби РБ-301Б "Борисоглєбськ-2". Про це він заявив у коментарі виданню Liga.net. 

Вперше випадок ліквідації цієї установки було задокументовано у жовтні 2023-го. Сталося це у Донецькій області. 

Російська армія вперше отримала вісім таких систем на озброєння у 2013 році. Протягом двох наступних років було виготовлено ще 14 комплексів. 

"Борисоглєбск-2" складається з пункту управління Р-300КМВ та дев'яти окремих машин, які мають різне радіоелектронне обладнання, зокрема й  засоби радіотехнічної розвідки, які окупанти використовують для виявлення радіосигналів та видачі даних про них. Усі машини перевозять на "мотолизі" — шасі МТ-ЛБ. За словами окупантів, від моменту прибуття до початку роботи комплексу потрібно 15 хвилин. 

Читайте також: У ЗСУ показали ексклюзивні кадри роботи української авіації

Раніше офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький розповідав, що російські окупаційні війська постійно штурмують позиції українських військових та намагаються прорвати лінію оборони на покровському напрямку, який є найгарячішим на лінії фронту