UA / RU
Підтримати ZN.ua

Безугла вийшла з фракції «Слуга народу»

У парламенті залишилось 233 «слуги».

Депутатка Верховної Ради Марʼяна Безугла заявила, що виходить з парламентської фракції «Слуга народу». У своєму Facebook вона написала, що «не має моральних сил» перебувати надалі у її складі.

«Надіслала заяву про вихід з парламентської фракції «Слуга Народу». Остаточно. Заяву мають зачитати цього тижня», — заявила Безугла.

Читайте також: Безуглу відкликали з посади голови підкомітету ВРУ

При цьому народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк повідомив, що Безугла вже вийшла з фракції. Він додав, що у парламенті залишилось 233 «слуги».

Своє рішення депутатка аргументувала тим, що вона не розуміє «пріоритетів колег» по комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Вона також висловила думку, що парламентарі з її фракції «підкилимно» обʼєднуються з опозицією «у питаннях саботажу». За її словами, після її критики військового керівництва країни «найбільші атаки» проти неї організовували саме члени «Слуги народу».

Безугла також заявила, що комітет «задавнив» реформи, які стосуються безпеки та оборони України. Їх планували ухвалити ще з 2019 року.

Читайте також: «Суспільне» звернеться до голів комітетів ВРУ через закиди Безуглої на адресу мовника

Вона додала, що намагається «пробитися» до президента Володимира Зеленського, аби розповісти йому про проблеми в українському війську. За словами депутатки, їй заважають це зробити.

У січні цього року Безугла вже писала заяву про вихід з партії та фракції «Слуга народу». Тоді вона назвала однопартійців «слабкими».

Нагадаємо, минулого року Безугла у Facebook опублікувала низку опитувань, які стосуються мобілізації в Україні. Результати цих голосувань почали активно поширювати в російському сегменті соцмереж, оскільки начебто більшість проголосували за відмову від українського паспорта, аби не служити в армії. Через це полковник ЗСУ Анатолій Штефан заявив, що депутатка працює на російську пропаганду та показав скриншоти з ворожих пабліків, де росіяни обговорювали результати її опитування.