UA / RU
Підтримати ZN.ua

Безкоштовний літній відпочинок для дітей: хто та як може його отримати

В першу чергу на нього мають право діти, що постраждали від війни.  

Попри війну, яку розпочала Росія, українські діти можуть відпочити та оздоровитись у літніх таборах. Деякі з них мають право на безкоштовний відпочинок.

Читайте також: «єОздоровлення» 2024: хто з дітей зможе відпочити за рахунок держави

Портал EnableMe зробів добірку літніх таборів, в яких діти зможуть безкоштовно відпочити.

Кемп у Карпатах від БФ «Голоси дітей»

Благодійний фонд «Голоси дітей» проведе цього року літній кемп у Карпатах за фінансової підтримки Фундації Олени Зеленської.

Загалом цього літа планують чотири двотижневі зміни “Голосного кемпу”.

Мета таких кемпів — дати дітям ресурс протидіяти травматичним наслідкам війни, бути уважними до їхніх потреб та допомогти підвищити стресостійкість у нових умовах. Цінність — у глибокому зануренні дітей у психосоціальний простір. Тут має значення все: і програма, яка містить безліч активностей, спрямованих на адаптацію, і перебування в колі однолітків зі схожим досвідом, і можливість спертися на дорослого, який має фахові знання та може допомогти пережити новий досвід безпечно та екологічно.

Вік учасників: 10 - 16 років.

Період проведення: літо 2024.

Безкоштовно зможуть відпочити діти, які постраждали від війни, зокрема:

На учасників кемпу чекають творчі та музичні майстер-класи, заняття з арт-терапії, відвідування термальних басейнів, прогулянки мальовничою природою Карпат, спортивні змагання та турніри, тематичні квести і ще багато цікавинок.

Щоб подати заявку на участь у кемпі, заповніть будь ласка форму.

Оздоровлення в санаторії в Закарпатті для дітей Бахмутської територіальної громади

На оздоровлення, за рахунок бюджетних коштів мають право діти віком від 7 до 18 років, які зареєстровані/задекларовані на території Бахмутської міської територіальної громади, зокрема ті, що перемістились за її межі.

Разом з цим, першочергове право на оздоровлення мають:

Діти пільгових категорій мають право на отримання послуг оздоровлення за рахунок бюджетних коштів один раз на рік. Оздоровлення буде проходити у закладі «Перлина Донеччини-Закарпаття». Локація 1 – санаторій «Карпати» Закарпатська область, село Карпати. Локація 2 – санаторій «Сонячне Закарпаття» Закарпатська область, село Поляна. Тривалість оздоровчої зміни – 21 день. Орієнтовні дати змін:

Проїзд дитини до/з закладу оздоровлення здійснюється у супроводі батьків за рахунок власних коштів. Разом з цим, передбачено надання матеріальної допомоги за рахунок коштів бюджету Бахмутської міської територіальної громади для компенсації вартості проїзду дитини до/з закладу оздоровлення.

Щоб подати заявку на участь у оздоровленні, заповніть форму.

Кількість місць обмежена, попередній запис буде завершено 22 травня 2024 року о 17:00. Заповнення форми не гарантує направлення дитини на оздоровлення.

Додаткова інформація за телефоном “гарячої лінії”:  0997134250, понеділок-п’ятниця з 9:00 до 17:00.

Оздоровлення дітей, які перебувають у Донецькій області

Волноваська міська військово-цивільна адміністрація запрошує батьків дітей, віком від 7 до 18 років, подати заяву для постановки в чергу на відпочинок та оздоровлення дітей Волноваської міської територіальної громади, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки у 2024 році. Тривалість оздоровчої зміни – 21 день, тривалість відпочинкової зміни – 14 днів.

Бланк заяви про намір оздоровлення або відпочинок дітей, а також інструкція щодо заповнення доступні за посиланням.

Документи (з проставленням електронно цифрового підпису) надсилати на електронну пошту ЦНАП Волноваської міської ВЦА за адресою cnap.volnovahavca@dn.gov.ua з поміткою «Оздоровлення» в темі електронного листа.

Консультації щодо подачі документів можна отримати у Відділі ЦНАП Волноваської міської ВЦА за телефоном 0669016999. Консультації з організаційних питань можна отримати за телефоном  0667327649.

Літній відпочинок дітей з Луганщини в місті Дніпро

Сєвєродонецький дитячо-юнацький комплекс «Юність» запрошує дітей від 6 до 17 років з Сєвєродонецької територіальної громади до майданчику відпочинку, де діти зможуть насолодитися унікльними активностями та спілкуванням з однолітками.

На дітей чекають:

Для реєстрації на відпочинок заповніть форму за посиланням.

Для додаткової інформації телефонуйте за номером: 0950938483, Юлія Володимирівна.

Майданчик розташований на базі Сєвєродонецького гум хабу за адресою: проспект Калнишевського, 27К м. Дніпро.

Нагадаємо, у Міжнародному дитячому центрі «Артек», основна частина якого зараз розміщується в закарпатському регіоні, цього року безоплатно зможуть оздоровитися ще більше дітей. До переліку категорій дітей, які отримують безоплатні путівки до «Артеку», на 2024 рік додалися ще три.