UA / RU
Підтримати ZN.ua

Безкоштовні ваучери на навчання: хто може отримати

Роз'яснення дали у Мінреінтеграції.

Попри війну, в Україні працюють різні грантові програми, спрямовані на підтримку підприємництва. Також українці можуть опанувати нову професію, отримавши безкоштовний ваучер на навчання від держави. У Мінреінтеграції розповіли, хто може отримати такий ваучер.

Які професії можна здобути безкоштовно

У відомстві зазначили, що українці можуть отримати за державний кошт ваучери на навчання ще 16 професіям і 15 спеціальностям, які нині актуальні на ринку праці.

Читайте також: Допомога домогосподарствам, постраждалим від війни: хто може отримати грант

«Наразі список включає 95 професій і 60 спеціальностей, за якими можна безоплатно пройти навчання у закладах освіти», – йдеться у повідомленні.

Також оновлений Перелік професій і спеціальностей для ваучерів на навчання містить напрями підготовки фахівців для відновлення інфраструктури, житлового фонду й енергетичних об’єктів.

«Додано професію оператора дистанційно керованих апаратів, а серед нових спеціальностей — авіаційна та ракетно-космічна техніка, авіоніка, прикладна механіка і фізика та наноматеріали», – пояснили у відомстві.

У Мінреінтеграції зауважили, що список доповнено професією пожежник-рятувальник і спеціальністю пожежна безпека, включено спеціальності біомедична інженерія, хімічні технології та інженерія.

Хто може отримати ваучер на навчання

Отримати ваучер на навчання можуть визначені категорії громадян, які:

Зокрема ваучер можуть отримати переселенці, ветерани, особи з інвалідністю, звільнені з полону.

Подати заявку для участі в програмі можна за посиланням.

Раніше ми писали, хто може отримати грант на вищу освіту в Україні.