UA / RU
Підтримати ZN.ua

Безкоштовне перевезення речей в Україні: хто може скористатися послугою

Роз'яснення дали у Мінреінтеграції.

Через війну, яку розпочала РФ, багато наших громадян були змушені покинути свої домівки та стати внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Часто переселенці стикаються з необхідністю перевезення речей. У Мінреінтеграції розповіли, хто може скористатися послугою з безкоштовного перевезення речей.

Читайте також: Допомога УБД: які медичні пільги можуть отримати військові

У відомстві зазначили, що ВПО та учасники бойових дій можуть безкоштовно перевезти речі в межах України. Таку послугу реалізує компанія «Грузар» в межах соціального проєкту, спрямованого на допомогу постраждалим від російської агресії.

«Пропонується безкоштовне перевезення вантажу в межах України, який не більше 10 метрів кубічних і не важче 1000 кілограмів», – йдеться у повідомленні.

Послугою можуть скористатися можуть українці, які мають офіційний статус внутрішньо переміщеної особи або учасника бойових дій.

Для цього зазначеним категоріям громадян необхідно заповнити онлайн-анкету на сайті компанії та очікувати зворотного зв’язку.

«У 2024-2025 роках планується надати допомогу близько 3000 сімей. У разі великої кількості заявок у першу чергу допомога надаватиметься найбільш нужденним сім’ям», – зазначили у відомстві.

Звернутися по допомогу в заповненні анкети, а також з іншими питаннями можна за номером підтримки: (093) 990-18-91 (з понеділка до п’ятниці з 10:00 до 18:00).

Раніше фахівці «Юридичного порадника для ВПО» розповіли, чи можна оформити допомогу ВПО тільки на дітей, якщо дорослі члени сім'ї не відповідають критеріям, встановленим для продовження виплат.