UA / RU
Підтримати ZN.ua

Без світла: що потрібно купити на випадок відключення електроенергії

Останнім часом ворог завдає ракетних ударів по електростанціях.

Росія продовжує ракетний терор українських населених пунктів. Останнім часом однією із цілей ворога стали об'єкти критичної інфраструктури.

Нижче перелік того, чим варто запастися на випадок відключення електроенергії, пише «Апостроф».

Читайте також: Без світла: як підготуватися і що робити, якщо зникла електрика

Освітлення

Щоб не залишитися без світла, потрібно запастися ліхтариками. Бажано, щоб вони були різних видів – на батарейках, сонячних акумуляторах та механічні. Також потрібно створити вдома запас свічок, сірників та запальничок.

Приготування їжі

Хорошим рішенням буде купівля туристичної плити на газових балончиках. Також варто придбати сухий спирт. Час його горіння короткий, але кілька пігулок дадуть можливість закип'ятити воду або посмажити яєчню.

Також в умовах планових відключень світла стане в нагоді термос. Краще з металевим корпусом, тому що він тримає тепло протягом 10-12 годин, а пластиковий – не довше шести годин.

Зв'язок

Залишатися на зв'язку у разі відключення електрики допоможуть павербанки – портативні зарядні пристрої, якими можна зарядити телефони, планшети чи ноутбуки. Тим, хто має машину, також не завадить мати зарядні пристрої, що живляться від автомобільного прикурювача.

Зберігання продуктів

Якщо світла не буде довго, постане питання про збереження продуктів із холодильника. Найпростіший спосіб у приватних будинках або квартирах з балконами – винести продукти на холод. В інших випадках допоможуть термосумки та автохолодильники.