UA / RU
Підтримати ZN.ua

Без світла: Київ повертається до стабілізаційних відключень

Напередодні свят: "Не варто використовувати водночас варильну поверхню чи електроплиту, пральну машину, електродуховку, телевізор і чайник. Тому що ще гірлянда – і весь район ризикує загаснути".

Київ повернувся до стабілізаційних графіків відключення електроенергії, наразі завдяки столичним енергетикам стан енергомереж наразі контрольований. Про зміни часу подання світла повідомив генеральний директор холдингу YASNO Сергій Коваленко на своїй фейсбук –сторінці. 

Читайте також: Київ переповнений: населення міста повернулося до довоєнного рівня – Кличко

Наразі досягнута стабільність системи досить крихка – на неї впливають не лише удари по інфраструктурі з боку росіян, а й споживання електроенергії. Киян закликали економити. 

"Це вже мало не класична історія і тисячне моє прохання: не включайте у розетку одразу все, що є у квартирі. Особливо зараз, коли всі готуються відзначати свята. Не варто використовувати водночас варильну поверхню чи електроплиту, пральну машину, електродуховку, телевізор і чайник. Тому що ще гірлянда – і весь район ризикує загаснути", – пише Коваленко. 

Читайте також: Без світла: три простих рецепти свічок із підручних матеріалів

Енергетики доклали неймовірних зусиль для того, аби люди в Києві були зі світлом і теплом у 2023 році.

"Тепер ми маємо зробити так, щоб пікове навантаження не обернулося для нас темрявою. Давайте допоможемо енергосистемі. Будьмо енерговідповідальними", – додали в YASNO.