UA / RU
Підтримати ZN.ua

Без фуд-кортів, натовпу і зі штучною ялинкою: як пройде святкування Нового року на Софійській площі

Головну ялинку країни традиційно відкриють 19 грудня.

Новий 2021 рік у Києві зустрічатимуть з обмеженнями, викликаними пандемією коронавірусу, на масові заходи у центрі столиці чекати не варто. Про це заявив засновник проекту FolksUkraine Ігор Добруцький, повідомляє «112 Україна».

За його словами, в цьому році на Софійській площі традиційно встановлять головну ялинку країни, але вона буде штучною. Висота дерева становитиме 30 метрів. Саму площу накриють куполом з ілюмінацією. А ось масових гулянь цього року чекати не варто.

"Ви знаєте, ми сподівалися до останнього, що буде план А і план Б. Ми готувалися повноцінно зробити гарне святкування, відповідно до тематики "Чарівний ліс". Але, на жаль, ми приступаємо до плану Б і центральну частину міста ми залишимо більш вільною, щоб уникнути там натовпу", - сказав Добруцький.

Крім того, на Софійській площі не буде фуд-кортів. Будиночки з солодощами і напоями поставлять на Володимирській гірці, на Андріївському узвозі поставлять кіоски з сувенірами. Святкові заходи і ілюмінація будуть також біля Арки дружби народів.

Головну ялинку країни вже традиційно відкриють 19 грудня, в День святого Миколая.

Читайте також: Збірну України з футболу відправили на карантин в Швейцарії

Нагадаємо, з 14 по 30 листопада в Україні діє "карантин вихідного дня". Згідно з постановою Кабміну, в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада по 30 листопада 2020 року забороняється робота підприємств громадського харчування (крім послуги на винос), робота торгово-розважальних центрів, розважальних закладів, діяльність суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність в сфері торговельного та побутового обслуговування населення (є винятки), діяльність установ культури і проведення культурних масових заходів, крім кіно- і відеозйомок, за умови обмеження доступу до місця зйомки. Також повинні бути закритими спортивні зали, фітнес-центри, басейни.

Магазинам та іншим компаніям рекомендовано визначити 2 години (з 10:00 до 12:00 або в інший час дня) для пріоритетного обслуговування громадян похилого віку та людей з інвалідністю.

При цьому десять міст України відмовилися від "карантину вихідного дня", ще один готує позов до суду. Так, від локдауна на вихідних відмовилися в ТернополіДніпріЧеркасахКраматорськуРівномуОдесіСлов'янську, Івано-Франківську та Житомирі. У Львові щоб не вводити локдаун,суботу та неділю зробили робочими. А Луцька міська рада готує позов до Київського окружного адмінсуду, щоб скасувати карантин "вихідного дня".