UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бербок закликає створити "оборонний щит" над Україною

У Берліні нагадують, що громадянська інфраструктура нашої країни залишається російською ціллю. 

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала світ убезпечити Україну від російських атак та створити "оборонний щит". Вона наголосила, що цієї зими, як і минулої, росіяни будуть намагатися залишити українців без теплої води та електрики, атакуючи критичну інфраструктуру нашої держави. 

"Союзники України по всьому світу повинні створити над цією стороною "оборонний щит", щоб відгородити її від російських атак у зимовий період. Ціллю Росії знову є громадянська інфраструктура", - сказала глава МЗС Німеччини, її слова цитує DW.

Читайте також: У Politico розповіли, які системи ППО/ПРО сьогодні захищають Київ

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський назвав п'ять причин, чому партнери повинні посилити систему ППО нашої країни: це рятуватиме життя, спонукатиме українських біженців повертатися додому з-за кордону, допомагатиме ЗСУ здобути успіх, в тому числі й у Чорному морі, захистить інфраструктуру, яку потім не потрібно буде відбудовувати, а також позбавить РФ можливості продовжувати ракетний терор. Він наголосив, що 2024-й має стати роком, коли Україна скине Росію зі свого неба.