UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бельгія виділить €8 млн на нелетальну допомогу ЗСУ

Допомога надійде Україні через трастовий фонд НАТО.

Бельгія надасть 8 мільйонів євро нелетальної підтримки українським збройним силам, передає Euractiv.

Федеральна рада міністрів надасть фінансову допомогу ЗСУ через трастовий фонд Комплексного пакету допомоги НАТО (CAP).

«Наша країна солідарна з українським народом і продовжуватиме всіляко підтримувати його суверенітет», – написала в Твіттері міністр закордонних справ Бельгії Хаджа Лахбіб.

До допомоги планують включити, зокрема, аптечки першої допомоги, зимовий одяг та окуляри нічного бачення.

«Зима може стати вирішальною фазою конфлікту. Тому важливо, щоб українські збройні сили були оснащені необхідною технікою, щоб продовжувати протистояти російській агресії», – сказала Лахбіб.

Читайте також: ЗСУ знищили російської техніки на $16,6 млрд: що могла б зробити РФ за ці гроші вдома

Трастовий фонд, створений у 2016 році після анексії Криму Росією, консолідував і зміцнював різноманітні ініціативи НАТО з підтримки України як країни-партнера та країни-кандидата. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке почалося 24 лютого, CAP було переглянуто та адаптовано до поточної ситуації.

Останніми днями кілька країн анонсували нові пакети військової допомоги Україні. Зокрема, США виділять рекордну суму – майже $3 млрд, що дозволить Україні отримати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, безпілотні авіаційні комплекси та радари, щоб забезпечити продовження оборони в довгостроковій перспективі.