UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бердянський порт розглядають як потенційну базу ВМС — Таран

Голова Міноборони відвідав Запорізьку область

Міністр оборони Андрій Таран із робочим візитом відвідав Запорізьку область, передає пресслужба оборонного відомства. За словами Тарана, Бердянський порт і надалі розглядають як потенційну базу Військово-морських сил ЗСУ.

"Міністр оборони України Андрій Таран зазначив, що Бердянський порт і надалі розглядається як потенційне місце для розміщення бази ВМС, перспективи створення якої розглядаються вже тривалий час. Її головним завданням має стати гарантія безпеки міста та регіону. Разом з тим, військова база не заважатиме роботі торгового порту та не зменшить його потужностей", - повідомили у пресслужбі Міноборони.

Бердянський порт Таран відвідав разом із начальником Генштаба Русланом Хомчаком та командувачем ВМС ЗСУ адміралом Ігорем Воронченком. У свою чергу заступник начальника Бердянської філії ДП "Адміністрація морських портів України" Віталій Бур'ян та керівник ДП "Бердянський морський торговельний порт" Олександр Трощенков розповіли керівництво Міноборони і Генштабу про основні напрямки діяльності державного портового оператора та його потужності. Також вони поінформували про налагодження ефективної співпраці співробітників портів та військових.

Сторони також обговорили питання безпеки в Азово-Чорноморському регіоні, зокрема, розміщення у Бердянську бази Військово-Морських Сил ЗС України.

У лютому Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру керівнику адміністрації Бердянського морпорту у зловживанні службовим становищем та затримали його. У НАБУ повідомили про те, що неправомірні дії чиновника завдали порту збитків на суму понад 2 мільйонів гривень. Також детективи НАБУ затримали заступника начальника Бердянської філії ДП АМПУ, інженера Бердянської філії ДП АМПУ, екскерівника комерційної компанії.