UA / RU
Підтримати ZN.ua

БЕБ завершило слідство щодо Коломойського за чотирма статтями

Проти олігарха ведеться слідство за низкою й інших статтей.

Бюро економічної безпеки завершило розслідування справи олігарха Ігоря Коломойського та відкрило матеріали стороні захисту, повідомили в БЕБ. Зокрема, розслідування завершили за чотирма статтями Кримінального кодексу, а за низкою інших – слідство триває.

Вказано, що детективи БЕБ виділили матеріали досудового розслідування в окреме провадження. Коломойського судитимуть за:

Читайте також: Коломойський залишиться під вартою до осені – рішення суду

«Йдеться про незаконні дії з банківськими документами під час фактичного невнесення підозрюваним 5,8 млрд грн в касу банку, а також заволодіння понад 5,3 млрд грн, які надалі були легалізовані. Частина безпідставно зарахованих на особисті рахунки олігарха грошей була сформована за рахунок кредитних коштів підконтрольного банку. Зокрема це понад 2 млрд грн», – зазначили в БЕБ.

Крім того, там додали, що детективи Бюро змогли довести організацію привласнення Коломойським понад 3,3 млрд грн доходів «Укрнафти», а також учасників договорів про спільну з нею інвестиційну діяльність. За даними слідства, аби забрати гроші Коломойський уклав фіктивні договори щодо робіт, які фактично ніхто не виконував.

У БЕБ не називають імені підозрюваного. Однак деталі справи вказують саме на Коломойського.

Читайте також: Жертва замаху про підозру Коломойському: «Це точно не спонтанне рішення. Не разова акція»

Ігор Коломойський легко перетворює на стратегічну перевагу будь-які тактичні перемоги супротивників. Та що казати, ми навіть не впевнені, що всі ці перемоги не були піддавками. Власне, навіть у СІЗО Коломойському не так уже й погано. Чому, пояснює Юлія Самаєва у статті «Коломойський – небезпечний як ніколи, навіть якщо вам здається інакше» на ZN.UA.