UA / RU
Підтримати ZN.ua

БЕБ викрило чотири медустанови на розкраданні бюджету під час закупівлі ліків

Бюро також з'ясовує можливу причетність народного депутата до схеми.

У Київській області Бюро економічної безпеки викрило співробітників чотирьох медзакладів на привласненні бюджетних коштів. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Правоохоронці встановили, що протягом 2021-2023 років керівники медустанов уклали низку договорів з підконтрольною приватною компанією на купівлю фармацевтичної продукції. Ціни на ліки були завищені більше ніж у вісім разів. 

Під час обшуків в медзакладах правоохоронці виявили та вилучили тендерну документацію, оригінали та копії фінансово-господарських документів. Зараз вони проходять експертизу для встановлення збитків державі. 

Читайте також: На розповсюдженні несправжніх ліків з фото міністра охорони здоров'я викрили шахраїв

БЕБ встановлює деталі схеми та перевіряє інформацію про причетність до оборудки народного депутата України в якості координатора. 

Кримінальну справу відкрили за ч. 5 ст. 191 КК України. Відповідальність передбачена за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Ділкам загрожує перебування за ґратами на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадуємо, СБУ викрили схему ввезення в Україну підроблених ліків для онкохворих з РФ.