UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Батьківщина": Снайперам на Грушевського дозволили стріляти на ураження

Влада провокує конфлікти у Києві та розсаджує снайперів на дахах будинків центральних вулиць, заявляють в опозиції. За словами депутата від "Батьківщини", у бік Грушевського вирушив спецпідрозділ внутрішніх військ зі снайперськими гвинтівками.

Нові сутички на вулицях в центрі Києва спровокувала влада небажанням реєструвати проект постанови опозиції про повернення до Конституції 2004 року, вважає лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Ці протистояння, які є на вулиці, спровокувала влада", - заявив він.

Політик пояснив: "Перше: вони спровокували тим, що не реєстрували законно подані постанови від опозиції, що спровокувало наше блокування з ранку трибуни. А друга провокація - те, що першими почали стріляти і кидати шумові (і не тільки шумові) гранати співробітники спецпідрозділу "Беркут", і запустили "тітушок" у Маріїнський парк кидати каміння і використовувати палиці проти мирних протестувальників", - сказав Тягнибок.

При цьому він підкреслив: "Понасаджували снайперів на дахах будинків на вулицях Інститутській, Грушевського і Шовковичній, на наших очах кидали гранати у натовп, стріляють".

Відповідаючи на питання журналістів, чи можна пояснити відмову реєструвати проект постанови опозиції побоюванням, що у фракції Партії регіонів можуть бути голоси на підтримку документа, Тягнибок сказав: "У мене складається таке враження".

У свою чергу народний депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко у кулуарах Верховної Ради заявив, що з будівлі Кабінету міністрів на вулиці Грушевського вирушив спецпідрозділ внутрішніх військ зі снайперськими гвинтівками і бойовими патронами, яким дозволили стріляти на ураження.

"О 12:30 з будівлі Кабінету міністрів вниз на Грушевського пішла група спецназу внутрішніх військ. Вони вирушили до барикади на Грушевського за особистим наказом генерала Станіслава Шуляка, що командує внутрішніми військами. Вони озброєні гвинтівками з оптичними прицілами та бойовими патронами", - заявив журналістам НБН Сенченко.

За його словами, підрозділ отримав команду стріляти на ураження, як тільки "спіткнеться хоч один спецназівець внутрішніх військ на бруківці або на чомусь".

Сенченко підкреслив, що отримав цю інформацію від "небайдужих правоохоронців" і заявив, що за будь-які постріли бойовими патронами буде відповідати особисто генерал Шуляк.

Народний депутат-регіонал Володимир Олійник раніше не виключав, що сьогодні проти активістів, які штурмують Верховну Раду, буде застосовано силу.

Раніше стало відомо про те, що 18 лютого на вулиці Інститутській біля Майдану Незалежності понад 6 тисяч учасників Євромайдану сформували колону і рушили для пікетування Верховної Ради.

На вулиці Шовковичній міліція перекрила вулицю і застосувала світлошумові гранати та газ, в результаті чого постраждали як активісти, так і бійці внутрішніх військ. На вулиці також підпалили одну з вантажівок, якими перекривали шлях до Верховної Ради. Пізніше на перехресті вул. Шовковичної та вул. Грушевського біля будівлі парламенту підпалили ще дві вантажівки. !zn

Читайте також:

У центрі Києва радикали підпалили і захопили офіс Партії регіонів

Кількість постраждалих на Грушевського бійців внутрішніх військ зросла до семи

Протестувальники спалили два міліцейських "КамАЗи"