UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Батьківщина" після побиття Іллєнка вимагає міжнародних санкцій до Захарченка

Відповідальність за побиття народного депутата Іллєнка лежить на міністрі внутрішніх справ Захарченку, впевнені в опозиції.

У партії "Батьківщина" закликала міжнародну громадськість дати оцінку побиття народного депутата Андрія Іллєнка (ВО "Свобода") та адвоката Сидора Кізіна на виході з Шевченківського РУВС.

"Сьогоднішнє побиття опозиційного народного депутата на порозі райуправління міліції в Києві - нахабна демонстрація бандитських порядків в країні, введених діючим режимом", - йдеться в заяві партії "Батьківщина".

"Влада намагається закрутити маховик переслідування і залякування політиків, громадських активістів та звичайних людей, які повстали проти криміналу і разом з усією країною вийшли на Майдан. Одних репресують у в'язницях, інших масово калічить "Беркут" на вулицях, третє засипають повістки в міліцію, а четверте, як це сталося сьогодні, - б'ють, незважаючи на статус і на місце ", - йдеться в заяві.

В опозиції зазначили, що побиття Іллєнко зайвий раз продемонструвало відсутність в Україні правоохоронної системи.

"Коли у районного управління міліції б'ють народного депутата, це має означати, що, або бандити чхати хотіли на міліціонерів, чи бандити і міліція - одні і ті ж люди", - вважають в опозиції.

У "Батьківщині" переконані, відповідальність за побиття народного депутата Іллєнко лежить на міністрі внутрішніх справ Віталія Захарченка.

"На чинному міністра внутрішніх справ стільки злочинів проти громадян України, що його совість вже давно атрофувалися і перестала реагувати на реальність. Ми не покладаємо особливі надії на те, що цей олов'яний солдатик режиму Януковича здатний подати у відставку. Але ми закликаємо порядних міліціонерів не розчинятися в цьому середовищі нав'язаного криміналу і безправ'я, а виконати свій обов'язок і знайти бандитів ", - сказано в заяві.

Одночасно в "Батьківщині" закликали міжнародну громадськість дати свою оцінку сьогоднішньому побиття опозиційного народного депутата.

"Влада давно перейшла межу, випробовуючи терпіння громадян. Ми закликаємо режим зупинитися, поки не пізно ", - зазначили в "Батьківщині".

Нагадаємо, що 3 січня близько десяти осіб напали на народного депутата від ВО "Свобода" Андрія Іллєнка та адвоката Сидора Кізіна поруч з будівлею Шевченківського РУВС у Києві. Іллєнко виходив з міліції після допиту. У "Свободі" вже заявили, що час початку і закінчення допиту було відомо тільки слідчому Гавинскому. "Тому є достатні підстави вважати, що саме міліція повідомила бандитам, коли свободівці будуть виходити з райвідділу", - заявили в партії.

У "Свободі" також вважають напад замахом на життя Іллєнко та Кізіна, оскільки їм допомогло лише втручання випадкових перехожих. !zn

Читайте також:

США залишають в запасі введення санкцій проти України

Місія США в ОБСЄ: Побиття Чорновол схоже на помсту Евромайдану

Лікарі перевели Чорновол з реанімації в звичайну палату