UA / RU
Підтримати ZN.ua

Батькам повернули ще трьох дітей з окупованих Росією територій

Ще одна родина змогла возз’єднатись минулого тижня.

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще трьох українських дітей, повідомило 17 жовтня  Мінреінтеграції.

Дітей повернули з допомогою Української мережі за права дитини, куди звернулась мати.  Коли росіяни зайшли у Херсон, батьки 10-річного Олександра, 8-річної Дарини та 6-річного Якова вирішили відправити дітей у село до бабусі, сподіваючись на більшу безпеку. Восени 2022 року обласний центр звільнили, а бабуся з онуками залишилися на тимчасово окупованій території.

Оскільки Антонівський міст було пошкоджено, потрапити на окуповану територію стало неможливим, в тому числі і забрати дітей.

Також Мінреінтеграції повідомили, що минулого тижня також возз’єдналася ще одна сім’я. Після 19 місяців розлуки з тимчасово окупованих територій Херсонської області до батьків повернулися 9-річна Надійка та її 14-річний брат Михайло.

Напередодні повномасштабного вторгнення діти поїхали в гості до бабусі й дідуся. Після окупації села шлях на підконтрольну уряду України територію було відрізано. В результаті реальна  можливість повернути дітей з’явилася лише на початку вересня цього року, коли їхній батько звернувся до відповідних органів, а міністерство, своєю чергою, долучило до процесу Українську мережу за права дитини.

Читайте також: Російські «казаки» домагаються до українських дітей в окупованих школах

Нагадаємо, що цього тижня до України за посередництва Катару планують повернути ще трьох дітей, які були вивезені російськими окупантами до Росії.