UA / RU
Підтримати ZN.ua

Банда таксистів кілька тижнів тероризувала жителів Миколаєва

Бандити нападали на перехожих, обстрілювали їх, викрадали та вимагали гроші.

За вчинення збройних нападів і викрадення людей в Миколаєві поліцейські затримали групу таксистів.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області на відомчому сайті.

У спецоперації із затримання злочинців брали участь оперативники Управління карного розшуку та двох відділів поліції при силовій підтримці спецпідрозділу КОРД.

Також поліцейські провели сім обшуків, в ході яких вилучили у підозрюваних зброю, автомобілі, психотропи, грошові кошти та інші речові докази.

Останні кілька тижнів в поліцію міста надходили повідомлення про незаконні позбавлення волі миколаївців. Обставини були схожі. Постраждалих обстрілювали, вимагали гроші, потім вивозили на автомобілі за межі міста і викидали на дорозі.

29 жовтня вранці з вогнепальним пораненням грудей в лікарню був доставлений 32-річний чоловік. Поліцейські встановили, що тілесні ушкодження йому завдали невідомі вночі в Корабельному районі. На пр. Корабелів зловмисники вистрілили в потерпілого, зв'язали йому руки і ноги стяжками, посадили в багажник автомобіля, потім вивезли в Вітовський район і залишили там біля зупинки. Чоловіка знайшли люди, які і викликали медиків.

Читайте також: В Україні нові правила дорожнього руху вступили в силу

У Заводському районі 5 листопада 18-річний місцевий житель поїхав на велосипеді до свого товариша, а через деякий час матері молодого почали надходити смс-повідомлення від сина з проханням про допомогу, мовляв, він у біді і терміново потрібні 12 тисяч гривень.

Жінка повідомила про подію в поліцію і неподалік від місця проживання потерпілого поліцейські знайшли 5 гільз попередньо до травматичної зброї та сліди крові. На наступний день близько 5:30 поранений потерпілий звернувся за допомогою до патрульних поліцейських, які перебували на дорозі. Правоохоронці одразу впізнали хлопця, який розшукують у. За його словами, невідомі обстріляли його, завдавши численні вогнепальні поранення, силою посадили в авто, вивезли за місто і вимагали гроші. Крім того, забрали велосипед і мобільний телефон. Потерпілому вдалося втекти і попросити допомоги. Тоді він був госпіталізований і перебував в реанімаційному відділенні лікарні.

Слідчі Заводського і Корабельного відділів поліції відкрили кримінальні виробництва і почали розслідування.

В результаті проведених слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили, що зловмисники - жителі обласного центру, таксисти, у віці від 21-го до 30-ти років. Один з них раніше притягувався до кримінальної відповідальності за хуліганство.

Оперативники перевіряють причетність до вказаних злочинів в цілому восьмеро осіб - таксистів. Дії зловмисників кваліфікуються по ряду статей Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 146 КК "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини", ч. 4 ст. 187 ККУ "Розбій", ч. 4 ст. 189 ККУ "Вимагання" і ч. 1 ст. 263 ККУ "Незаконне поводження зі зброєю".

Суд обрав двох основних фігурантів запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на два місяці без права внесення застави. Третій - встановлений і оголошений в розшук. За скоєні злочини їм загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Розслідування проводиться при процесуальної підтримки обласної прокуратури.

Раніше Нацполіція затримала людину, яка організувала нарколабораторію з виготовлення психотропу і процес подальшого збуту.

35-річний організатор нарколабораторії збував амфетамін клієнтам з Харківської області через один з поштових сервісів.

Також повідомлялося, що начальник Департамент патрульної поліції Національної поліції України Євген Жуков випробував на собі дію американського електрошокера Taser.

За словами Жукова, цей пристрій використовується поліцейськими більш ніж в сотні країн.