UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден підтвердив надання Україні допомоги на $625 млн, що включає додаткові HIMARS

Міноборони США вже розкрило повний список озброєння та обладнання, яке отримають наші війська.

Лідер Сполучених Штатів Америки Джо Байден підтвердив, що його держава у вівторок, 4 жовтня, виділить Україні новий пакет оборонної підтримки на суму в 625 мільйонів доларів. Про це він сказав під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє пресслужба Білого дому.

Додаткова допомога для нашої держави включатиме реактивні системи залпового вогню HIMARS (за даними Reuters, йдеться про чотири одиниці – ред.), артилерійські системи, боєприпаси й бронетехніку.

UPD: Пентагон опублікував повний перелік того, що увійде до оголошеного пакету військової підтримки для України. Окрім чотирьох пускових установок HIMARS, наша держава також отримає:

Байден пообіцяв, що США підтримуватимуть Україну в протистоянні російському вторгненню "стільки, скільки буде потрібно". Він також заявив про готовність своєї країни й далі застосовувати серйозні санкції проти будь-якої особи, організації чи держави, що підтримає незаконну анексію Росією тимчасово окупованих територій України.  

Читайте також: Україна пропонує США дані про майбутні удари по військах РФ у обмін на ракети ATACMS – CNN

Американський президент запевнив, що Штати ніколи не визнають так зване "приєднання до РФ" наших земель.

"Байден відзначив триваючі зусилля Сполучених Штатів щодо згуртування світу навколо України в її зусиллях щодо захисту своєї свободи й демократії, як це закріплено в Статуті ООН", – додали в Білому домі.

Раніше Джо Байден відреагував на спробу РФ анексувати південні і східні області України та заявив, що Сполучені Штати продовжать допомагати нашій державі звільнити свої території.