UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Багатогодинний марафон роботи": у "Київстарі" заявили про відновлення послуг роумінгу, домашнього інтернету та зв'язку у Києві

Втім, відновлювальні роботи продовжуються.

У "Київстарі" повідомили, що за минулу добу спеціалісти компанії встигли відновили послуги міжнародного голосового роумінгу, майже на 100% домашнього інтернету, зв'язок у Києві, а також вони усунули проблему з обривами дзвінків. У пресслужбі зазначають, що станом на зараз понад 95% базових станцій мобільного зв`язку на підконтрольній Україні території працюють. 

Втім, відновлювальні роботи продовжуються. Сьогодні фахівці будуть намагатися повернути послуги передачі даних. 

"Ця хакерська атака перетворилась в багатогодинний марафон роботи. Але наша мережа відновлюється. І нарешті ми можемо сказати, що LTE працює в низці областей! - пояснюють у компанії. - Так, підключення все ще триває. Враховуючи небезпеку, ми поки не можемо повідомляти точні локації. Але якщо у вас світиться позначка 4G або LTE поруч з написом Kyivstar — це воно!".

Читайте також: МВС попередило українців, що шахраї створюють фейкові боти "Київстар"

Нагадаємо, відповідальність за кібератаку проти мобільного оператора "Київстар" взяла на себе російська хакерська організація "Солнцепек". Свої дії вона пояснила тим, що компанія нібито забезпечує зв'язком ЗСУ, держоргани та силові структури України. У "Київстарі" згодом підтвердили, що атаку було здійснено через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників.