UA / RU
Підтримати ZN.ua

Автобус з українцями застряг на німецько-польському кордоні

46 українців не пропускають через карантин у Польщі.

Автобус з українцями, який прямував з Кельна до Києва, застряг на німецько-польському кордоні. Вже другу добу 46 людей не можуть потрапити додому через карантинні заходи проти коронавірусу у Польщі, про це повідомив Telegram-канал.

На пропускному пункті Франкфурт на Одері автобус був вже у неділю 15 лютого, о 20:30 вечора. З тих пір, він не може в'їхати на територію Польщі.

Польща обмежила пропуск іноземців через свій кордон, після того як в країні ввели карантин через поширення корона вірусної інфекції.

Українці, які опинились у "заручниках ситуації" пройшли температурний скринінг і перевірку документів, але в'їзд їм так і не дозволили. За час простою на кордоні в них почали закінчуватися продукти, у деяких - медикаменти.

Зазначається, що серед 46 пасажирів автобусу є також діти та літні люди. "У мене дитина на постійній основі приймає таблетки, їх є тільки до вівторка", - розповідає одна з пасажирок автобусу.

"Українське посольство в Німеччині не бере трубку, а в польському заявили, що допомогти не можуть. Гаряча лінія МЗС теж мовчить", - скаржаться пасажири.

Раніше повідомлялося, що Україна тимчасово припиняє залізничне пасажирське сполучення з Польщею в ніч з 14 на 15 березня. Рейси припиняють у зв'язку з рішенням уряду Республіки Польща про тимчасове закриття міжнародного сполучення з іншими країнами.

Заступник мера міста Познань Енджей Солярский повідомив про першу смерть від коронавірусу, тоді в країні оголосили про епідеміологічну загрозу та закрили кордони.

Подібна ситуація вже сталась з українцями, які застрягли на кордоні зі Словенією. Словенські прикордонники не пропустили автобуси з людьми, які поверталися з Італії до України, через що 100 наших громадян застрягли на кордоні. Українські автобуси прибули на кордон ввечері 12 березня. Словенські прикордонники виміряли температуру у водія і заявили, що не дадуть дозвіл на в'їзд до країни. Вони також закликали водія їхати в зворотному напрямку і повертатися в Італію.

Врешті, 15 березня міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив в соцмережах про те, що уряд Словенії погодив в'їзд українських автобусів на територію країни.