UA / RU
Підтримати ZN.ua

Автівки дрифтували для рекламної зйомки на Софіївській площі: поліція розпочала слідчі дії

Міська влада Києва не давала дозволу на організацію та проведення зйомок.

У вівторок, 10 серпня, на Софійській площі авто дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони під час рекламних зйомок, інформує пресслужба Київської міської державної адміністрації. Відповідне відео у Facebook опублікував заступник заповідника «Софія Київська» Вадим Кириленко. 

За інформацією КМДА, міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення цих зйомок.

«Спеціальних огороджень не було встановлено. У небезпеці перебували всі пішоходи, які проходили повз. Також значно забруднено слідами автомобільних колес покриття на історичний площі», – йдеться в повідомленні.

Міська влада звернулася до поліції щодо розслідування цього інциденту.

Попередньо поліцейські встановили, що відбувалася зйомка рекламного ролику, яка проводилися без узгодження з поліцією. Розпочато кримінальне провадження за статтею про хуліганство, яка передбачає до п'яти років обмеження волі або до чотирьох років позбавлення волі. Правоохоронці проводять слідчі дії та встановлюють учасників зйомки.

Читайте також: ЮНЕСКО визнала стан Софії Київської і Лаври задовільним

Заступник голови КМДА Костянтин Усов в Facebook зазначив, що зйомки організувала компанія Red Bull.

«Як з'ясувалося, компанія планувала проводити ці зйомки протягом двох днів, але отримала від міста відмову в наданні згоди на проведення заходу в цьому місці. Незважаючи на це, компанія влаштувала самодіяльність», – підкреслив Усов.

Нагадаємо, Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО визнав стан Софії Київської і Лаври задовільним.