UA / RU
Підтримати ZN.ua

Авіаудар по житловому будинку в Харкові забрав життя восьми людей

Шестеро людей постраждали.

Авіаудар по житловому будинку в Харкові забрав життя восьми людей, ще шестеро постраждали, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Снаряд потрапив між 2 та 3 під'їздом п'ятиповерхового житлового будинку (всього 6 під'їздів).

Врятувати вдалося 38 людей, із них двох деблокували з-під завалів.

Співробітники ДСНС проводять пошуково-рятувальні роботи на місці авіаудару.

Перед цим стався ракетний удар по Площі Свободи у Харкові, внаслідок чого вибило всі вікна у Харківській ОДА та сусідніх будівлях. Загинуло щонайменше семеро людей, постраждали 24, з них 11 людей госпіталізовано (одна дитина).

Нагадаємо, 24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про початок «спеціальної військової операції» для «демілітаризації» та «денацифікації» України, її «зачистки від нацистів».

Читайте також: За дні війни в Україні пошкоджено понад 80 навчальних закладів та лікарень

Міноборони РФ стверджує, що завдає точкових ударів по військових об'єктах, але насправді Росія розв'язала повномасштабну війну в Україні, вже шостий день люди змушені ховатись у бомбосховищах, російські снаряди летять у вікна житлових будинків, загинули сотні мирних мешканців, серед яких маленькі діти. Українська армія гідно дає відсіч ворогові: на нашій землі вже знищено сотні одиниць військової техніки РФ, загинуло понад 5 тисяч російських військових, понад 200 взято в полон.

Демократичні країни допомагають Україні зі зброєю, зокрема, Європейський Союз вперше в історії пообіцяв профінансувати закупівлю та постачання летальної зброї третій країні — Україні.