UA / RU
Підтримати ZN.ua

Авіакомпанія з ЄС припинила рейси в Україну через воєнний стан

Воєнний стан діятиме в Україні до 26 грудня 2018 року.

Болгарська національна авіакомпанія Bulgaria Air за рекомендацією Міністерства закордонних справ країни призупинила прямі рейси з своєї столиці Софії в Одесу і назад до 16 грудня включно. Рішення про відновлення польотів буде залежати від "нормалізації ситуації в Україні".

"Через заявлену військової ситуації в Україні, за рекомендацією Міністерства закордонних справ та з урахуванням безпеки пасажирів, національний перевізник Bulgaria Air припинив свої рейси між Софією і Одесою до 16 грудня 2018 року включно", - наголошується в повідомленні на сайті авіакомпанії.

25 листопада російські прикордонники атакували і захопили два катери та рейдовий буксир Військово-морських Збройних сил України, які прямували з Одеси до Маріуполя. В результаті цього кілька українців отримали поранення.

У зв'язку із російською агресією в Керченській протоці 26 листопада Рада проголосувала за введення воєнного стану терміном на 30 днів у 10 областях, а також у внутрішніх водах України в акваторії Азовського моря. Закон про введення воєнного стану набув чинності, 28 листопада.