UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аваков звільнив трьох міліціонерів за протидію роботі патрульної поліції

Створення нової поліції, за словами міністра, зустрічає опір старої системи.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив трьох службовців МВС м. Києва у зв'язку з нездатністю співпрацювати з новоствореною патрульною службою.

"За підсумками перших трьох днів роботи нового патруля - мінус два майора Оболонського райуправління. Звільнення. Звільнений від посади полковник Курята, начальник Деснянського райуправління Києва. Начальнику Оболонського райуправління лейтенанту Ніконову оголошую неповну службову відповідність", - написав Аваков на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, протидія і саботаж в реалізації нової схеми роботи патрульної поліції в Києві буде каратися звільненням.

"Створення нової поліції зустрічає опір старої системи. Тихо, що чинять опір - бажають жити по - старому -, будемо ламати волею до змін, звільняти і віддавати під суд", - додав міністр.

Причиною звільнення майорів міліції Оболонського райуправління, за наявними даними, міг стати скандал, пов'язаний з неправомірними діями працівників МВС, які відпустили доставленого патрульними правопорушника.

Так, в ніч на 9 липня патрульні затримали і доставили у райвідділ правопорушника., перебуває у стані алкогольного сп'яніння, який виявився майором міліції. У райвідділі міліціонери відпустили, а поліцейським відверто погрожували.

Наголошується, що це не перший подібний саботаж дій патрульних з боку Оболонського райуправління.

У суботу, 4 липня, новий штат патрульної поліції прийняв присягу, увечері поліцейські заступили на чергування.

У березні Аваков повідомив, що нова патрульна поліція з'явиться у всіх містах-мільйонниках України до кінця 2015 року. Він також спрогнозував підвищення оперативності внаслідок цього:швидкість прибуття нової патрульної служби на виклик складе 4-7 хвилин.

Головним натхненником реформи МВС України в частині поліції стала Катерина Згуладзе, яка провела схожу реформу у себе на батьківщині в Грузії. Отримавши громадянство України в 2014 році і посаду заступника міністра МВС, вона разом з іншими реформаторами у відомстві розробляла стратегію реформи: критерії набору нового штату, підвищення зарплат поліцейським і так далі.

Пакет реформ МВС, в першу чергу з чотирьох законів, був затверджений Кабміном у квітні 2015 року.