UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аваков заявив про початок антитерористичної операції в Слов'янську

У Слов'янську, де напередодні сепаратисти захопили будівлі МВС і СБУ, а також отримали доступ до десятків одиниць автоматів і пістолетів, почалася антитерористична операція. Керує операцією СБУ. Залучені сили з усіх силових підрозділів країни.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє про початок антитерористичної операції в Слов'янську (Донецька область) під керівництвом антитерористичного центру СБУ.

"Почалася АТО в Слов'янську. Керує АТЦ СБУ України. Залучені сили з усіх силових підрозділів країни", - написав Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю вранці.

Трохи пізніше Аваков повідомив про стрілянину в центрі Слов'янська і закликав цивільне населення не виходити з квартир.

"Передавайте всім цивільним піти з центру міста - не виходити з квартир, не підходити до вікон. Сепаратисти відкрили вогонь на поразку в бік відповідного спецназу без розмов", - написав глава МВС.

Антитерористична операція в Слов'янську: є поранені

Напередодні в Слов'янську сепаратисти захопили будівлі МВС і СБУ, а також отримали доступ до десятків одиниць автоматів і пістолетів.

даними групи "Інформаційне опір", завдання антиукраїнських сил на сході України - захопити якомога більшу кількість будівель органів місцевої влади та силових відомств, військових об'єктів за рахунок захопленого зброї озброїти як можна більшу кількість симпатизирующего екстремістам населення, в цілому - максимально дестабілізувати обстановку в регіоні.

Говорячи про цілі такого сценарію, керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук підкреслив: "Тактична. Дати можливість Росії під час зустрічі в Женеві 17 квітня ставити питання про "нелегітимність" української влади, яку не сприймають цілі регіони України, і яка не контролює ситуацію в країні. Стратегічна. Завдання-мінімум - домогтися федералізації України. Завдання-максимум - розколоти Україну та вивести з її складу дестабилизируемые регіони, проголосивши їх "незалежними" квазигосударственными утвореннями".

Зазначимо, глава МЗС РФ Сергій Лавров вже заявив, що "у разі матеріалізації звучать з Києва погроз застосувати силу проти доведених до відчаю мешканців південного сходу буде підірвана перспектива подальшого співробітництва з українського питання, включаючи проведення планованої чотиристоронньої зустрічі в Женеві". !zn

Читайте також:

У Донецьку сепаратисти намагалися захопити хімзавод

В Краматорську райвідділ міліції захопили озброєні бойовики

Екстремістські акції в південно-східних регіонах України керує російським ГРУ

У міськвідділі Слов'янська перебувало 20 автоматів і 400 пістолетів, зброю роздають учасникам мітингу