UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аваков відправив спецбатальйони "Київ-1", "Київ-2" патрулювати вулиці столиці

Приводом для залучення спецбатальйонів для охорони порядку в Києві стало пограбування іноземця, яке зробив один з жителів Майдану.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков дав доручення поліпшити оперативну обстановку в Києві.

Як повідомляє прес-служба МВС, керівництво столичної міліції створило групи для оперативного реагування на повідомлення про правопорушення. До їх складу входять працівники підрозділів міліції Києва, а також спеціальних підрозділів "Київ-1", "Київ-2".

За словами керівника столичної міліції Олександра Терещука, сьогодні оперативна обстановка в Києві важка, оскільки фіксується багато злочинів, особливо в центральній частині міста. Серед них зафіксовані тяжкі злочини - пограбування, розбійні напади.

Зокрема, 4 серпня о 05.20 в чергову частину міліції Києва надійшло повідомлення про те, що в центрі міста б'ють іноземця та вимагають у нього гроші. За 3 хвилини на місце події прибула оперативна група міліції, яка затримала зловмисника. Ним виявився молодий чоловік, який жив на Майдані Незалежності і одночасно з цим здійснював подібні правопорушення.

"За вказівкою міністра внутрішніх справ вся міліція, спеціальні підрозділи, дільничні інспектори, апарат Управління виведені на вулиці. Вони працюють по охороні громадського порядку", - підкреслив Терещук.

Він закликав громадян своєчасно інформувати правоохоронців про кожне правопорушення, щоб міліція могла адекватно реагувати на такі повідомлення. !zn

Читайте також:

Прокуратура відкрила справу проти міліції та КМДА через безлад на Майдані

Кличко сподівається позбутися людей на Майдані мирно

МВС закликало українців бути пильними через збільшену ймовірність терактів