UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аваков спростував інформацію про смерть начальника міліції Маріуполя

Валерія Андрущука було захоплено сепаратистами в полон 9 травня. Пізніше з'явилася інформація про те, що його нібито знайдено повішеним.

Валерій Андрущук, який очолює управління МВС Маріуполя, живий і перебуває на волі. "Звільнили захопленого 9 травня у Маріуполі Валерія Андрущука. Дай Бог йому здоров'я! Спасибі всім, хто допоміг", - написав на своїй сторінці у Facebook глава МВС України Арсен Аваков.

Раніше ЗМІ повідомили про загибель голови маріупольської міліції. З'явилася інформація, що Андрущука знайдено повішеним неподалік від міського аеропорту. Депутат Верховної Ради Олег Ляшко у свою чергу стверджував, що міліціонера викрадено, а за його життя призначено викуп.

Начальник управління МВС зник під час зіткнень 9 травня між бійцями Національної гвардії України і прихильниками федералізації. За однією з версій, Андрущук наказав своїм підлеглим застосувати силу проти ополченців, а у відповідь на відмову вистрілив в одного з міліціонерів. Після цього працівники міліції збунтувалися, а глава ГУВС замкнувся в кабінеті і звернувся за допомогою до армійських підрозділів. Потім Андрущук спробував втекти, але його зловили і побили місцеві жителі.

Під час боїв 9 травня загинули дев'ять людей, понад 40 отримали поранення. Однією з жертв зіткнень став начальник міського управління ДАІ Віктор Саєнко. Будівлю міської міліції було спалено. !zn

Читайте також:

Аваков пояснив, чому силовики зволікають зі знищенням терористів

Викрадений начальник Маріупольського міськуправління міліції знайдений повішеним

Міноборони: У Маріуполі під час АТО загинули командир батальйону територіальної оборони і солдатів