UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аваков прокоментував затримання свого сина

Голова МВС підкреслив, що компанії, записані на його сина, не розпоряджалися бюджетними коштами.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що ні його син, ні фірми, в яких він є засновником, не мають і не мали ні копійки грошей з бюджету України, заявив голова МВС на своїй сторінці в Facebook.

"Всі процедури, інтриги і потуги стравити одних з іншими... похитнути мою емоційну стабільність і принципи – марні", - написав Аваков.

За його словами, НАБУ і САП не повинні бути органами "під впливом політичних груп і інтересів".

"Не повинні мати політичних інтересів і позицій піару. Вони повинні бути органом юриспруденції - у вищій ступеня строгості і відповідності Закону, а не застосовувати метод натяжок і припущень, як у випадку з моєю родиною – на догоду чиїхось політичних інтересів", - зазначив міністр.

"Ні мій син, ні фірми, в яких він є засновником, не мають і не мали ні копійки грошей з бюджету України. І Олександр Аваков пройде процедуру і доведе це в суді", - заявив Аваков.

Голова МВС додав, що "не розмінює своїх принципів на особистий комфорт і легкість буття".

"Моя позиція по антикорупційному суду - незмінна – він повинен бути створений швидко і бути компетентним! А от баланс незалежності та незаангажованості у молодих антикорупційних органах повинен бути відновлений. Переконаний, ми зможемо це збалансувати!", - підкреслив Аваков.

"Повторюся – тиск на мене з боку організаторів сьогоднішніх дій проти мого сина і моїх минулого підлеглих - не пройде. Сподіваюся адекватний судовий процес, в якому Олександр візьме участь - розставить все по місцях!", - додав він.

Нагадаємо, що 31 жовтня детективи НАБУ прийшли з обшуком до сина голови МВС Арсена Авакова. Обшуки проходили в рамках досудового розслідування по рюкзаках, які міністерство закупило наприкінці 2014 – на початку 2015 року. Під час декількох обшуків були затримані троє підозрюваних: колишній заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар, син Авакова Олександр і ще одна особа.

Як повідомляли ЗМІ, в лютому 2015 року МВС уклало договори з компанією "Дніпровенд" на 5 тисяч рюкзаків вартістю 14,5 мільйонів гривень та ПП "Плигачов" на 1 тисячу рюкзаків вартістю 2,1 мільйона гривень. У червні 2015 року журналісти з'ясували, що рюкзаки були придбані через підприємства, підконтрольні Авакову.

Нагадаємо, що в лютому 2016 року було опубліковано відео, зняте прихованою камерою, на якому людина, схожа на сина Авакова Олександра обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Сергія Чоботаря поставку партії тактичних рюкзаків для підрозділів відомства за заздалегідь завищеною ціною.

Як відомо, навесні 2016 року НАБУ отримало в підслідність провадження щодо розкрадання у великих розмірах та зловживання службовим становищем у керівній структурі МВС при закупівлі за завищеною ціною шести тисяч тактичних рюкзаків для потреб підрозділів в АТО.

23 березня 2016 року за рішенням суду детективи НАБУ отримали доступ до рахунків компанії "Дніпровенд", яку пов'язують з сином голови МВС Олександром Аваковим.

У вересні поточного року в інтерв'ю DT.UA директор НАБУ Артем Ситник розповів про те, що розслідування справи про "рюкзаки Авакова" поступово просувається. Так, співробітники бюро виконують і обговорюють вказівки САП. Крім того, і в прокуратурі присутні певні дискусії у цій справі, зазначив Ситник.