UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аваков пояснив, навіщо силовики штурмували автобус після затримання терориста

«СБУ прийняла рішення зіграти за правилами повністю».

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пояснив, що Служба безпеки України проводила операцію по автобусу із заручниками у Луцьку після затримання Максима Кривоша для перестраховки і по повній в таких ситуаціях процедурі, передає Інтерфакс-Україна.

"Все, що вчора відбувалося, відбувалося протягом майже 11 годин. Вам важко зрозуміти всю картинку, тому що ви бачите тільки ті фрагменти, які ми вам давали побачити, або ті, які могли почути з повідомлень преси. Коли йшли переговори, домовилися, що спочатку вийде терорист, він здасться, покаже, що у нього вільні руки, що він залишив зброю, і його зустрічає група з трьох чоловік: медик, перший заступник голови Національної поліції Євген Коваль і ще один співробітник КОРДа", - розповів Аваков.

Він зазначив, що після того, як правоохоронці зафіксували терориста в наручниках, під'їхала група СБУ, тому що інші люди ще перебували в автобусі, і не можна було до кінця припустити, чи немає у злочинця спільників в автобусі, чи немає ситуації, при якій автобус все-таки міг вибухнути.

Тому, за його словами, СБУ прийняла рішення «зіграти за правилами повністю».

Читайте також: Луцький терорист раніше перебував під наглядом правоохоронців — Нацполіція

Нагадаємо, вранці 21 липня, на Театральній площі у Луцьку чоловік захопив автобус із заручниками.  Терорист написав, що вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков  записали відео, в якому вони називають себе терористами в законі, і виклали його в соцмережі.

Чоловік називає себе «Максимом Плохім», за даними поліції – це раніше судимий Максим Кривош, який перебував на психіатричному обліку, проте потім цю інформацію спростували. СБУ кваліфікувала його дії як теракт.

Увечері 21 липня автобус взяли штурмом, в результаті операції ніхто не постраждав. 

Сам «Плохой» був затриманий  до штурму: чоловік вийшов з автобуса і підняв руки. Кілька секунд простояв нерухомо, а потім розвернувся у бік поліцейських і знову підняв руки. Після затримання правоохоронці вилучили у нього вогнепальна зброя і гранати.

ZN.UA зібрало саме головне про захоплення "Плохім" автобуса в Луцьку.