UA / RU
Підтримати ZN.ua

АТО на Сході України припиняти не будуть

Силовики не повинні припиняти АТО через активізацію бойовиків на Донбасі.

Антитерористичну операцію (АТО) проти диверсантів і терористів, які діють у Донецькій і Луганській областях, припиняти не можна. Про це сьогодні в ефірі 5 каналу заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"Антитерористичну операцію проти диверсійних груп ні в якому разі не можна припиняти. Особливо враховуючи, що вони витворяють щодня і щоночі", - заявив глава СБУ.

За словами Наливайченка, він розуміє тих людей, які представляють місцеву владу в цих регіонах і хочуть допомогти центральній владі відновити мирне життя у Слов'янську, Краматорську і самому Донецьку.

"Для того, щоб ліки, продукти і все інше можна було постачати, в тому числі, щоб працювали пенсійні фонди, потрібно, щоб був мир і не заважали ні збройні групи, ні будь-які операції силових та правоохоронних органів. Це розуміння місцевих органів влади і ми поважаємо це розуміння", - підкреслив Наливайченко.

Голова СБУ заявив, що місцеве населення має припинити підтримувати терористів або членів диверсійних груп. Лише в такому випадку правоохоронні органи зможуть допомогти людям швидко звільнити населені пункти та стабілізувати ситуацію в регіоні.

Нагадаємо, в Луганській і Донецькій областях майже два місяці тривають активні сепаратистські процеси, підігріті керівництвом Російської Федерації. Після анексії Криму Росією, сепаратистська криза перекинулася на схід країни. Проросійські бойовики з участю спецназівців з РФ вбивають і б'ють прихильників єдності України, беруть людей у заручники, захоплюють адміністративні будівлі та місцеві управління правоохоронних органів. Керівники правоохоронних структур і ЗМІ пов'язують трагічні події не тільки з російським втручанням, але і з політичними елітами Луганської та Донецької областей.

У регіоні триває активна фаза АТО. Але представники Партії регіонів і Компартії вимагають від влади припинити антитерористичну операцію і сісти за стіл переговорів. !zn

Читайте також:

Керувати АТО будуть офіцери, що пройшли Ірак

АТО може бути зупинена, коли бойовики складуть зброю і звільнять заручників