UA / RU
Підтримати ZN.ua

Артснаряди для "Гіацинтів" відправлені на серійне виробництво

Незабаром снаряди почнуть поставляти на баланс армії.

Снаряди для артилерійської системи "Гіацинт" успішно пройшли всі випробування і відправлені на серійне виробництво. Про це в понеділок, 20 серпня, повідомив президент України Петро Порошенко. За словами глави держави, наступним кроком буде перехід в короткий термін до виробництва снарядів і для інших артилерійських систем в калібрах від 100мм до НАТОвського калібру в 155мм.

"Завершено випробування 152-мм снарядів для артилерійської системи "Гіацинт". В даний час Державна акціонерна холдингова компанія "Артем" переходить до серійного виробництва 152-мм снарядів, які вже найближчим часом будуть поставлятися в українське військо", - написав він у Facebook.

Нагадаємо, в березні ДАХК "Артем" повідомили про успішне проведення вогневих випробувань артилерійських боєприпасів калібру 152 мм власного виробництва для систем "Гіацинт". Після цього вони повинні були пройти випробування під контролем представників Міноборони, а за їх результатами повинно початися серійне виробництво.

Новий осколково-фугасний снаряд розрахований на знищення живої сили, артилерії і вогневих засобів противника, а також на руйнування фортифікаційних споруд і об'єктів.