UA / RU
Підтримати ZN.ua

Артеменко підтвердив наявність в нього громадянства Канади

Крім українського та канадського у нього є й інші громадянства.

Народний депутат Андрій Артеменко підтвердив інформацію щодо свого подвійного громадянства. Так, в нього є громадянство Канади, розповів він "Українській правді".

"Так, є, і ще я автор законопроекту про легалізацію подвійного громадянства", - зазначив він.

За словами Артеменка, в нього є громадянство "не тільки Канади, але Росії точно немає".

Колишній однофракцієць Артеменка Ігор Мосійчук прокоментував виданню його заяву та повідомив про те, що має документальні докази, отримані з органів державної влади.

"В мене є документи юридичні. Я їх найближчим часом оприлюдню", - пообіцяв він.

Мосійчук пояснив, що ця інформація стосується перетину кордону Артеменком, і там містяться відомості "і до депутатства, і після".

Законодавство України забороняє мати подвійне громадянство, проте санкцій за порушення заборони не передбачено.

Читайте також: Стало відомо, хто з депутатів літає в Москву через Мінськ

Нагадаємо, 19 лютого газета The New York Times повідомила, що член парламентської фракції Радикальної партії Андрій Артеменко передав план нормалізації відносин між Україною і Росією екс-раднику президента США Майклу Флінну незадовго до його відставки.

Серед іншого план містить ідею проведення всеукраїнського референдуму про передачу Криму Росії в оренду на 50-100 років, а також передбачає виведення російських військ з території України. Документи Флінну Артеменко передавав через бізнесмена Фелікса Сейтера, у якого були ділові зв'язки з Дональдом Трампом, а також через юриста американського президента Майкла Коена.

20 лютого фракція Радикальної партії прийняла рішення про виключення Артеменка зі свого складу.