UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Армія відновлення» України тримається на патріотизмі безробітних

Держава їм платить мінімальну зарплату.

В Україні до “Армія відновлення” вже загалом залучено 8,5 тисяч безробітних в 13 регіонах. Вони отримують від держави оплату щонайменше 6700 грн на місяць, повідомила перша віцепрем'єр-міністерка України - міністерка економіки Юлія Свириденко. 

Проект «Армія відновлення» спрямований на залучення людей, що тимчасово втратили роботу, до виконання суспільно корисних робіт з відбудови країни.

Як повідомила міністерка, з початку цього року до проекту було залучено 4900 людей. Вони отримують від держави оплату, що є більшою, ніж середній розмір допомоги з безробіття.

На цей час держава виплатила учасникам “Армії відновлення” майже 56 млн грн.

Регіонами-лідерами за числом залученя безробітних до «Армії відновлення» є Полтавська, Донецька, Київська та Сумська області. Також нещодавно до проекту долучились Дніпропетровська та Львівська області.

Види робіт, до яких найчастіше залучають людей:

На цей рік в бюджеті Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на організацію суспільно корисних робіт передбачено  104 млн грн.

Читайте також: Програма розвитку ООН наглядатиме за використанням грошей на відновлення Київщини

Проект «Армія відновлення» був запроваджений Урядом восени 2022 року. З безробітними укладається строковий трудовий договір, оплата становить щонайменше 6700 грн, але може дофінансовуватись із місцевих бюджетів чи за рахунок замовників робіт.