UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія РФ повністю залишила Броварський район Київської області

При цьому Бровари все ще готові оборонятися.

Російські війська повністю вийшли з Броварського району, що межує з Києвом та Чернігівською областю. Про це повідомив мер Броварів Ігор Сапожко в ефірі новинного воєнного телемарафону #UAразом.

"Щодо Броварського району, справді російські окупанти залишили весь Броварський район. На сьогоднішній день здійснюватиметься певна зачистка Збройними силами України від окупантів, від ворожої техніки, можливо, замінованих місць", - сказав Сапожко.

Також окупанти відступили на Баришевському напрямку, у бік Прилук Чернігівської області та Чернігова.

Водночас Бровари, як і раніше, готові до оборони: деякі блок-пости просто перенесуть до інших місць.

"Все нормально, місто і жило своїм життям, містяни жили своїм життям, готувалися до певної оборони, ми і сьогодні готові до оборони. Дуже багато людей повернулося до міста і сьогодні ми бачимо початок роботи малого та середнього бізнесу, відкриваються підприємства, відкриваються магазини, відкриваються павільйони... Якби було небезпечно, ми б попереджали своїх містян. А оскільки ми мали надійний захист Збройних сил України, ми завжди говорили про те, що у нас все спокійно", - сказав Сапожко.

Читайте також: Війська РФ обстріляли склад із побутовою хімією та продуктами харчування у Броварському районі

За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, частина російських підрозділів, які РФ виводить із Київської та Чернігівської областей, передислокують на харківський та донецький напрямки.