UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія РФ готується до ще більшої активізації бойових дій на сході України – Мотузяник

Найбільша активність РФ зараз спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник заявив, що війська РФ нарощують інтенсивність ведення наступу на сході України та готуються до ще більшої активізації бойових дій, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Російські війська поступово нарощують інтенсивність ведення наступу на сході України одночасно за всіма напрямками. І найбільша його активність зараз спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. Крім того, відзначено ознаки підготовки агресора до ще більшої активізації бойових дій", - наголосив Мотузяник.

Речник зазначив, що про це свідчать окремі підготовчі дії противника.

"Наприклад, у Балаклійській центральній районній клінічній лікарні звільняються ліжко-місця та обладнаний додатковий польовий шпиталь. У той же час у російському місті Ростов-на-Дону на території військового клінічного шпиталю окупанти розташували додаткові холодильні установки для зберігання тіл загиблих військовослужбовців", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: WP: Після поразки в битві за Донбас в Москві може початися битва еліт
Читайте також: Битва за Донбас лишається головним напрямом РФ для досягнення заявленої мети у війні з Україною – британська розвідка

"Битва за Донбас" залишається головним стратегічним напрямом Росії в Україні, заявило міністерство оборони Великої Британії, але російська армія зазнала значних втрат за обмежені територіальні придбання.

Москва вважає, що перемога у "битві за Донбас" має вирішальне значення для досягнення заявленої мети – встановлення контролю над Донецькою та Луганською областями.

Про те, що прогнозують закордонні експерти - читайте в матеріалі Тетяни Силіної "Битва за Донбас: чому Путін повинен програти" для ZN.UA.