UA / RU
Підтримати ZN.ua

АРМА виставляє на продаж картини з колекції Медведчука

Частина заарештованих творів мистецтва буде передана в музей.

АРМА продасть з аукціону через Прозорро.Продажі 136 картин депутата-зрадника Віктора Медведчука. Кошти від продажу картин спрямують на потреби Сил Оборони України.

Щк 148 картин будуть передані  до Національного художнього музею України.

Про це повідомила очільниця Агентства з розшуку й управління активами  Олена Дума. АРМА отримало висновки експертів щодо арештованих картин в рамках однієї ухвали суду.

“Раніше Нацагентство не мало законодавчого механізму, який би дозволяв передавати арештовані активи та культурні цінності до національних музеїв. Завдяки ініціативі голови Комітету з питань антикорупційної політики ВРУ Анастасії Радіної, цей законодавчий механізм може бути створено вже цього тижня”, – повідомила Олена Дума.

Йдеться про законопроєкт №11280-1 щодо особливостей управління культурними цінностями та іншими активами. Завдяки його ухваленню, цінні експонати з арештованих творів мистецтва будуть збережені для майбутніх поколінь.

Місяць тому Агентству з розшуку та менеджменту активів передали в управління земельні ділянки в Києві, якими володіли колишні депутати від забороненої партії “ОПЗЖ” Віктор Медведчук та Тарас Козак. 

Також АРМА отримало незалежну оцінку 20 колекційних годинників, які раніше належали колишньому народному депутату і державному зраднику Віктору Медведчуку.