UA / RU
Підтримати ZN.ua

Арестович: Українські військові вивели з ладу третину БТГ армії РФ

На більшості оперативних напрямків окупант виснажив свої атакуючі угруповання і стає в оборону.

ЗСУ вивели з ладу третину батальйонно-тактичних груп армії РФ. Про це повідомив радник голови офісу президента Олексій Арестович.

«За даними нашого командування, понад 90 батальйонно-тактичних груп противник задіяв на території України, починаючи з 24 лютого. Понад 30 знищено або виведено з ладу, втратило боєздатність. Тобто ми перемололи третину війська супротивника», - заявив Арестович.

За його словами, наразі окупанти намагаються зібрати резерви на Кавказі, в Криму, а також від незаконних збройних формувань «ЛНР/ДНР».

«Вони хочуть створити угруповання до 20 тисяч людей і через два тижні кинути їх знову на фронт, намагаючись переламати ситуацію. Але якщо ми перемололи елітні підрозділи, то це мастило для багнета взагалі небоєздатне», - вважає радник голови офісу президента.

Арестович також зазначив, що станом на сьогоднішній ранок на більшості оперативних напрямків окупант виснажив свої атакуючі угруповання і стає в оборону.

«Це стосується Київського, Чернігівського, Сумського, Харківського, Південного напрямів, де окремі сили противника намагаються просуватися, але гинуть під нашими ударами. Єдине, де противник намагається просуватися в тактичному сенсі – це зона ООС: Сєвєродонецьк, район Волновахи, Маріуполя – найболючіша наша точка. Але командування про це знає, вживає відповідних заходів, і військово-політичне керівництво України добре контролює обстановку», - додав Арестович.

Читайте також: Війська РФ окупували 70% території Луганської області

Україна 17-день протистоїть російським загарбникам, які вторглися до нашої країни вранці 24 лютого. Генштаб Збройних Сил України повідомив про втрати російського ворога.