UA / RU
Підтримати ZN.ua

Арестович: «Понад 60% білоруських військових негативно ставляться до участі у війні проти України»

Олексій Арестович переконаний, що навіть якщо білорусів змусять воювати проти України, то вони не демонструватимуть зразки військової доблесті.

Понад 60% білоруських військових не хочуть воювати проти України у розв’язаній Росією війні. Про це повідомив радник голови офісу президента Олексій Арестович під час національного телемарафону.

«В Білорусі військові не хочуть брати участь в боях проти України. Білоруське керівництво постійно вимірює морально-психологічний стан, готовність до участі (у війні проти України – ред.). За їх же власними даними, понад 60% військових ставляться до можливої операції проти України вкрай негативно.  Я не думаю, що навіть якщо їх примусять, то вони демонструватимуть зразки військової доблесті», – заявив Арестович.

За його словами, білоруські військові або залишаться нейтральними, дуже погано воюватимуть, або перейдуть на наш бік.

Читайте також: Залізничного сполучення між Білоруссю та Україною більше немає — голова правління УЗ

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомили про велику загрозу наступу на Волинську область з території Білорусі. Водночас секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що українські захисники будуть знищувати абсолютно всіх солдатів армії Білорусі, які перетнуть кордон з Україною.