UA / RU
Підтримати ZN.ua

Арештованій за хабар керівниці "Укрспецзема" та її спільникові встановили заставу 2,35 млн грн кожному

Суд у Києві заарештував керівника "Укрспецзема" і її спільника з Держземагентства на 2 місяці з можливістю застави.

Голосіївський райсуд Києва прийняв рішення про арешт спійманих на хабарі керівника держпідприємства "Укрспецзем" та її спільника з Держземагентства з можливістю внесення застави у розмірі 2,35 млн грн для кожного, повідомила прес-служба прокуратури Києва.

"Голосіївський райсуд столиці обрав запобіжний захід керівнику державного підприємства "Укрспецзем" та її спільникові з Державного земельного агентства України, які отримали $ 100 тис. за виділення двох земельних ділянок у Київській області", - йдеться в повідомленні прокуратури у вівторок, 14 квітня.

Таким чином, суд підтримав позицію держобвинувачення і визначив для затриманих, підозрюваних у одержанні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України), запобіжний захід у вигляді 2 місяців арешту з альтернативою внесення застави у розмірі 2,35 млн грн кожному.

Виконуючий обов'язки прокурора Києва Олег Валендюк підкреслив, що держзвинувачення буде наполягати на утриманні під вартою або значні суми застави для корупціонерів з тим, щоб не дозволити ухилитися від слідства.

У прокуратурі також нагадали, що 4 квітня Голосіївський райсуд столиці обрав для підполковника МВС, причетного до організації злочинної схеми, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 10 млн гривень.

Читайте також: Суддю, що відпустила Єфремова під заставу, викликали на допит в прокуратуру


Раніше про затримання директора київського ДП "Укрспецзем" і радника глави Госкомземагентства, які попалися на великому хабарі 10 квітня, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

У свою чергу в Держгеокадастрі (після остаточної реорганізації замінить Держземагентство) повідомили, що за нової стратегії відомства планується провести повну зміну керівництва всіх 557 регіональних відділів.