UA / RU
Підтримати ZN.ua

Апеляційний суд залишив Шепелєва під арештом

Раніше суд першої інстанції обрав екс-депутату запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Апеляційний суд Києва залишив під вартою колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, повідомляє прес-служба судового органу.

У вівторок, 6 березня, колегія суддів розглянула апеляційну скаргу адвокатів Шепелєва на рішення Печерського районного суду столиці обрати екс-народному депутату запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 квітня.

"За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 10 лютого 2018 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах підозрюваного Шепелева О.О., без задоволення", - зазначили у прес-службі Апеляційного суду.

Там також нагадали про те, що Олександра Шепелєва підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 статті 191("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), статтею 209 ("Легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом"), ч. 2 статті 366 ("Службове підроблення"), ч. 3 статті 289 ("Незаконне заволодіння транспортним засобом"), ч. 2 статті 115 ("Умисне вбивство"), п. 1, 5, 9, 11, 12, 13 ч. 2 статті 115 ("Умисне вбивство").

Нагадаємо, раніше суддя Печерського районного суду Києва Ірина Литвинова задовольнила клопотання ГПУ про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відправила Шепелєва за грати терміном на два місяця - до 8 квітня.

Як повідомлялося раніше, 8 лютого екс-депутат Олександр Шепелєв був затриманий співробітниками СБУ в Київській області. Серед іншого у нього був вилучений фальшивий паспорт громадянина України, а також посвідчення співробітника так званого "МДБ ДНР" на ім'я Миколи Боруха.

За словами Шепелєва, за два дня до затримання його викрали невідомі, які представилися слідчими військової прокуратури. Його вивезли в ліс під Конча-Заспою, де постійно били і вимагали повідомити відомості, що компрометують українських політиків та олігархів.

За даним фактом Служба безпеки України розпочала розслідування.

Олександр Шепелєв був депутатом Верховної Ради V та VI скликань, членом фракції "Блоку Юлії Тимошенко". Після обрання президентом Віктора Януковича у 2010 році Шепелєв перейшов у фракцію "Партії регіонів".

Екс-депутат є фігурантом низки кримінальних проваджень, відкритих у 2012-2014 роках. Його підозрюють в організації вбивства, замаху на вбивство, привласненні 315 мільйонів гривень НБУ, виділених на рефінансування "Родовід-Банку", зловживанні службовим становищем і державній зраді. У 2015 році Шепелєва затримали на території РФ, яка відмовилася видавати його українській стороні за запитом про екстрадицію.