UA / RU
Підтримати ZN.ua

Апеляційний суд відмовився випускати антимайданівця "Топаза" з-під варти

"Топаз" буде "давати команди" у СІЗО ще на місяць. Внести заставу для його звільнення суд не дозволив.

Апеляційний суд Харківської області відмовився пом'якшувати запобіжний захід щодо антимайданівця Гната Кромського, більш відомого на прізвисько "Топаз".

"Залишили без задоволення нашу скаргу. Залишили Кромського під вартою до 12 липня, без можливості внесення застави", - розповів адвокат Кромського Олександр Шадрін.

За його словами, апеляційну скаргу розглядали у присутності його підзахисного, якого доставили на суд до Харкова з Полтавського СІЗО.

Читайте: Харківський суд заарештував "Топаза"

Як повідомляли, харків'янин Кромський був учасником охорони Антимайдана, який з грудня по лютий влаштувався у Маріїнському парку в Києві. Став відомий на прізвисько "Топаз" після появи в інтернеті відео, знятого у таборі "Антимайдану". Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки" і він кілька разів волає про допомогу до Кромського: "Топаз, дай команду!".

Працівники СБУ затримали Кромського 25 квітня. "Топаза" було затримано 28 березня під час зустрічі з журналістами LifeNews. Кромського затримали в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня. Його підозрюють в організації масових заворушень (ч.1 ст.294 КК України).

Ленінський райсуд Харкова 29 березня обрав запобіжний захід для нього у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура подала апеляцію з вимогою визначити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Проте апеляційний суд залишив Кромського під домашнім арештом, зобов'язавши лише носити електронний браслет і здати закордонний паспорт.

7 квітня Кромський втік з-під домашнього арешту.

25 квітня співробітники Служби безпеки України затримали Кромського під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews.

26 квітня Київський районний суд Харкова прийняв рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення до 28 травня. Пізніше дію запобіжного заходу було продовжено до 12 липня. !zn

Читайте також:

ГПУ звинуватила Пушиліна і Бородая у створенні терористичної організації ДНР

Родина одного з головних сепаратистів Донецька живе в Німеччині, - ЗМІ