UA / RU
Підтримати ZN.ua

Апеляційний суд у Дніпрі повернув до прокуратури справу проти "Гіві"

Факт ліквідації терориста не доведений належним чином, закрити справу через смерть її фігуранта неможливо.

Апеляційний суд Дніпропетровської області повернув до прокуратури справу щодо ватажка незаконного збройного формування "Сомалі" у складі підконтрольного Росії терористичного угруповання "ДНР" Михайла Толстих ("Гіві"). Терориста було ліквідовано у лютому минулого року.

Таким рішенням суд залишив без задоволення апеляційну скаргу прокурора на ухвалу Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 5 квітня 2018 року. Суд першої інстанції ухвалив повернути прокурору обвинувальний акту щодо Толстих.

Зокрема, таке рішення суд мотивував тим, що за даними Департаменту контррозвідки СБУ, у лютому минулого року підозрюваний був убитий невідомими у своєму робочому кабінеті на базі бандформування "Сомалі"у тимчасово окупованому Донецьку. "Ця інформація належним чином не підтверджена та не спростована", – цитує рішення суду "Радіо Свобода".

Нагадаємо, вранці 8 лютого 2017 року бойовик "ДНР", голова збройного угруповання "Сомалі" Михайло Товстих, відомий як "Гіві", був убитий в Донецьку. Приміщення, де знаходився бойовик, вразили з вогнемета "Джміль". Відповідальність за його вбивство взяли на себе підлеглі "Гіві", проте в терористичному угрупованні "ДНР" продовжили шукати "українських диверсантів", які нібито вчинили замах на нього.