UA / RU
Підтримати ZN.ua

Апеляційний суд Києва залишив Димінського під заочним арештом

Підозрюваний у смертельній ДТП бізнесмен програв апеляційну скаргу на обраний запобіжний захід.

Апеляційний суд Києва залишив підозрюваного у смертельній ДТП бізнесмена Петра Димінського під заочним арештом, повідомляє прес-центр суду.

На засіданні у понеділок, 26 березня, колегія суддів розглянула апеляційну скаргу адвокатів бізнесмена на рішення Печерського районного суду Києва. Ним підозрюваному у ДТП, який перебуває у міжнародному розшуку, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 1 березня 2018 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах підозрюваного Димінського П.П., – без задоволення", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 18 серпня 2017 року на трасі Львів-Краковець Mercedes Димінського врізався в "Опель" 31-річної жінки, яка загинула на місці.

20 серпня у Львові на два місяці заарештували охоронця Димінського Андрія Борща, який визнав себе винуватим, хоча зазвичай їздить кортежем у машині охорони. Родичі загиблої вказували на те, що за кермом Mercedes був сам Димінський.

12 грудня поліція офіційно висунула Петру Димінському обвинувачення у скоєнні смертельної ДТП. Як повідомила прес-служба Національної поліції, результати повторної експертизи довели безпосередню участь бізнесмена у смертельній аварії. Суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури і дав дозвіл на затримання бізнесмена і доставку його до суду для обрання запобіжного заходу - утримання під вартою.

За даними ЗМІ, з 22 серпня Димінський перебуває за кордоном.