UA / RU
Підтримати ZN.ua

Апеляційний суд Києва залишив адвоката Дзиндзі під вартою

Суд не захотів звільнити адвоката Віктора Смолія - у слідства "є причини вважати, що він "може бути причетний" до того, що на адресу судді у справі Дзиндзі надходили погрози.

Апеляційний суд Києва залишив під вартою адвоката активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі Віктора Смолія.

"Апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу захисників адвоката Смолія і залишив чинним рішення суду першої інстанції щодо запобіжного заходу підозрюваному у вигляді утримання під вартою", - повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

У прокуратурі нагадали, що адвокат напав на суддю під час судового засідання. "Встановлено, що 6 грудня у приміщенні Шевченківського районного суду адвокат виконував функції захисника підозрюваного у кримінальному провадженні. Після оголошення суддею ухвали про міру запобіжного заходу щодо підозрюваного адвокат, переслідуючи мету помститися за професійну діяльність судді, схопив суддю за мантію і розірвав її. При цьому він висловлював погрози на адресу судді і намагався завдати йому тілесних ушкоджень. Такі протиправні дії було припинено тільки після втручання співробітників спецпідрозділу "Грифон", - сказали у прес-службі.

Там також підкреслили, що ці факти підтверджуються свідченнями самого судді, а також свідків, які перебували у залі засідань.

"Окрім того, на адресу судді і його дружини надходили погрози і у слідства є підстави вважати, що підозрюваний може бути до цього причетний", - підкреслили у прес-службі.

Адвокату інкримінують частину 2 ст15 і частину 2 ст 377 Кримінального кодексу україни (закінчений замах на умисне заподіяння судді побоїв або тілесних ушкоджень у зв'язку з його діяльністю, пов'язаною зі здійсненням правосуддя).

Раніше повідомляли, що в ніч на суботу, 7 грудня, А.Дзиндзю і двох його спільників "було взяті під варту у зв'язку з підозрою в організації масових заворушень на вул.Банковій в Києві 1 грудня. Їм обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін 2 місяці. Під час судового засідання щодо обрання запобіжного заходу А.Дзиндзі в залі суду були сутички та заворушення: присутні в залі засідання поламали меблі, порвали мантію судді.

11 грудня Дніпровський районний суд Києва заарештував адвоката А.Дзиндзі В.Смолія у зв'язку з замахом на життя судді Шевченківського суду. "Дніпровський районний суд обрав адвокату Дзиндзі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці. Його підозрюють у замаху на суддю Шевченківського райсуду під час обрання його підзахисному запобіжного заходу", - розповіли у столичній міліції. !zn