UA / RU
Підтримати ZN.ua

Апеляційний суд Києва переніс розгляд справи Гужви

Розгляд справи Гужви перенесли на 14 липня.

Апеляційний суд Києва переніс розгляд справи головного редактора інтернет-видання "Страна.юа" Ігоря Гужви на 14 липня, повідомив він на своїй сторінці в Facebook.

"Апеляційний суд переніс розгляд моєї справи на наступну п'ятницю. Кажуть, матеріали ще до них не дійшли. Прокуратура засновує свою вимогу збільшити заставу на фейкової доказової бази", - написав Гужва.

Він також пояснив наявність квитків на літак, що правоохоронні органи вилучили при обшуку.

"Справді, квиток знайшли, але це квиток мого сина, який збирається полетіти влітку в мовний табір. Знайшли ще квитки на поїзд у Слов'янськ. Я збирався поїхати до своїх батьків, але попередньо запросив дозвіл на це у судді, який веде моє перше "податкове" справу. Природно, після затримання я нікуди не поїхав", - роз'яснив він.

Нагадаємо, в ніч на 23 червня, правоохоронці провели обшуки в офісі видання "Страна.иа", а ближче до ранку – затримали головного редактора "Країни" Ігоря Гужву.

За даними слідства, Гужва вимагав та отримав гроші у одного з народних депутатів за відмову від публікації компрометуючих матеріалів.

24 червня суд обрав для Ігоря Гужви запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці з альтернативою застави в сумі 544 тисяч гривень, який внесла за нього заступник головного редактора видання "Страна.иа" Світлана Крюкова.