UA / RU
Підтримати ZN.ua

Апеляція у справі Марківа: захист просить включити нові докази

Адвокати звинувачення і цивільних позивачів просять не приймати нові докази і підтвердити вирок першої інстанції.

У Мілані сьогодні проходить перше засідання апеляційного суду в справі бійця Нацгвардії України Віталія Марківа, якого звинувачують в загибелі італійського фотографа Андреа Рокелле. Його захист просить долучити до справи розслідування МВС, яке має довести непричетність Марківа до злочину, повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, передає прес-служба МВС у вівторок, 29 вересня.

За його словами, захист нацггвардейца Марківа просить провести огляд місцевості і залучити як новий доказ фільм «Не в тому місці, не в той час», а також розслідування МВС України (аудіоекспертизи відео Рогелона) і допитати інших свідків.

"Захист України та Віталія Марківа підняли ряд питань, зокрема юрисдикції суду Павії над Марківа і над державою Україна, просили визнати, що її немає", - зазначив Городецький.

Він також додав, що процес закритий для публіки, вхід дозволений тільки для адвокатів і по дві людини від цивільних позивачів або відповідачів, допустили також 12 журналістів,

Городецький також повідомив, що адвокати звинувачення і цивільних позивачів просять не приймати нові докази і підтвердити вирок першої інстанції.

"Щодо фільму сказали, що не можемо перевірити, хто знімав, як саме, чи були дотримані всі процедури, хто фінансує фільм. Адвокат сім'ї Роккеллі Алессандра Баллеріні звернула увагу на пости автора фільму Токарюк про Марківа, де вона позитивно про нього говорила, а отже не є неупередженою ", - додав Городецький.

Читайте також: Аваков надав факти непричетності Марківа до вбивства італійського фотографа в Донбасі

Нагадаємо, 30 червня 2017 в Італії затримали старшого сержанта командира відділення батальйону ім. Кульчицького (в/ч 3066) НГУ Віталія Марківа за підозрою в причетності до загибелі фоторепортера громадянина Італії Андреа Рокелле в м Слов'янськ в травні 2014 року.

Судові слухання над Марківим тривають вже три роки. В Італії апеляційний процес у справі нацгвардійца Віталія Марківа розпочнеться 29 вересня. Наступне засідання призначене на 1 жовтня.