UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Антонов" спростував дані про нібито утилізацію залишків знищеної окупантами "Мрії"

На відео, яке з’явилося в мережі 26 травня, видно умовне вивезення агрегатів найбільшого в світі літака з аеропорту "Київ-Антонов-2" нібито з метою їх подальшої утилізації.

В авіабудівному концерні "Антонов" спростували нещодавно поширену в соцмережах інформацію про нібито утилізацію залишків літака "Мрія", знищеного окупантами в лютому. Спростування опублікувала в фейсбук-дописі пресслужба держпідприємства.

Йдеться про ролик, який з’явився в соцмережах 26 травня. На ньому видно умовне вивезення агрегатів найбільшого в світі літака з аеропорту "Київ-Антонов-2"  з метою їх подальшої утилізації.

"Відео, яке послужило основою для поширення зазначеної недостовірної інформації, було відзняте "піратським" способом та поширене без погодження з ДП "Антонов" та відповідними державними органами", — заявили на підприємстві.

Читайте також: Кличко: «Ірпінь, Буча, Гостомель і Бородянка врятували Київ від зруйнування»

До речі, вчора також Центрі протидії дезінформації при РНБО спростував фейк російських ЗМІ про те, що «знищений артилерією ЗСУ під час боїв у районі аеродрому Гостомель літак Ан-225 «Мрія» буде розібрано на метал».